חולה על משינה! אין להקה בארץ שראיתי כל כך הרבה הופעות שלה. עוקב אחריהם באדיקות מגיל 18 עד היום. כמעט 35 שנה. מטורף!!! ראיתי עשרות הופעות שלהם בל מיני תקופות ולוקיישנים. בהערכה גסה הייתי לפחות ב-25 הופעות שלהם.
כל אלבום שלהם מזכיר לי תקופה בחיים שלי:
האלבום הראשון (עם עטיפת הקופים) – אלבום נהדר, מושפע מאוד ממדנס (עוד להקה מאוד אהובה עליי עד היום), עמוס להיטים ("רכבת לילה לקהיר", "אבל אין", "אניגודין", "כי לא בא לה", "אנה'" ועוד) שהיינו רוקדים לצליליו במסיבות המאולתרות בחדר האוכל בקיבוץ נערן בשל"ת הראשון בנח"ל.
האלבום השני (עם עטיפת הקקטוס) – אלבום קסום, מלנכולי יותר מהראשון, לטעמי מושפע מהקיור. מכיל את "ואנחנו שניים", "שלח לי מלאך", "מדברים עלייך" ומזכיר לי תקופה מדליקה בהאחזות 'אלישע' בבקעת הירדןף שם היינו שומעים אותו בלופים.
האלבום השלישי (עם עטיפת הבית ברש"י) – אלבום מופלא שמכיל 2 שירים מהיותר אהובים עליי של משינה: "כל יום אני בולש" ו"פולארויד" בנוסף כולל גם 2 את הלהיטים האלמותיים "אהובתי" ו"ברחובות שלנו". מזכיר לי את תקופת השל"ת האמצעי הבלתי נשכחת בקיבוץ נערן.
האלבום הרביעי – (האוסף "גבירותיי ורבותיי"), אוסף נהדר עם 2 להיטים חדשים מטורפים: "בדרך אל הים" ו"רני בפריז". אלבום שחרך את את הפטיפון שלי בשל"ת אחרון בלי הפסקה.
אלבום חמישי – "העמותה לחקר התמותה" – אלבום באוירת סיקסטיז כבדה, מושפע לטעמי מאוד מהביטלס. יצא עם חזרתי לארץ לאחר שנת גלות בסן פרנסיסקו (לשם טסתי מייד עם תום השרות הצבאי). אלבום מחבק, שהתאים ככפפה כסוד של קבלת פנים מוזיקלית עבורי, של החזרה לארץ. יצירת מופת. כולל כמה מהשירים הכי אהובים עליי של משינה: "למה לי פולחטיקה עכשיו", "בואי וניפול", "בספסל ההוא מול האגם", "הכוכבים דולקים על אש קטנה", אחכה לך בשדות".
אלבום שישי – "מפלצות התהילה" – אלבום יוצא דופן שלא דומה לשום דבר שעשו פה עד אז ומאז. שילוב מושלם של פיקסיז ונירונה. אין כמעט הופעה של משינה (כולל ההופעה בלייב פארק במוצאי החג), שלא נפתחת עם "את באה לבקר" ונסגרת עם "אין מקום אחר" המופתי.
אלבום שביעי – "שיא הרגש" – יצא בתקופת הלימודים שלי באוניברסיטה ומאוד מושפע מבלוז בכלל ובוב דילן בפרט. אלבום קסום…מכיל את "נגעה בשמיים" ו"דני" המרגשים וכמובן את "גברת שרה השכנה בהומאז' מושלם ל"הוריקן" של דילן.
אלבום שמיני – "להתראות נעורים שלום אהבה" – אלבום נהדר, אפוף דוק של עצב ותחושת פרידה (של הלהקה מעצמה ושל חבריה מנעוריהם), חותם את הפרק הראשון המרגש והנכבד בחיי הלהקה וכולל את "להתראות נעורים שלום אהבה", "את לא כמו כולם", "תחזור תחזור".
אלבום תשיעי – אלבום הופעה כפול – "מכונת הזמן", אלבום שהנציח את סיבוב הפרידה לפני הפירוק שחתם סופית את הפרק הראשון והסופר מכובד בחיי הלהקה.לכבוד חזרת הלהקה לפעילות לאחר פרידה של תשע שנים, יצאו 2 סינגלים שהפכו ללהיטי ענק, "משהו קטן וטוב" ו"אולי עכשיו" ששולבו באלבום העשירי של משינה, ההופעה "משינה Live" שהנציח את סיבוב הקאמבק הנהדר.
לאחר חזרת הלהקה הוציאה הלהקה עוד 5 אלבומים שלא זכו להייפ של האלבומים לפני הפירוק אבל כללו לא מעט שירים קסומים:
"רומנטיקה עתידנית" – אלבום האולפן הראשון לאחר חזרת הלהקה שיצא ברעש גדול (כולל שערוריית החסות של סלקום) וכלל את "רומנטיקה עתידנית" ו"התשובה".
"יהלומים בשמיים" – האלבום השני מאז הקאמבק שיצא ב-2010 (כולל הגיג של הורדתו בחינם), וכלל את "בין הצללים", לטעמי אחד השירים היותר יפים של משינה שאף אחד לא מכיר.
"עסקי הרוקנרול" – אוסף כפול שיצא לכבוד חגיגות ה-25 ללהקה וכלל שיר חדש וקסום "הנה אנחנו", עוד אחד מהיפים של משינה שאף אחד לא מכיר.
"משינה אנפלגד" – הופעת אנפלגד כפולה וקסומה שהוקלטה בבארבי.
"מתים שרים הולכים" – אלבום האולפן האחרון (בינתיים) של משינה שיצא ב-2018. עמוס שירים יפהפיים שלא הרבה נחשפו אליהם למרבה הצער: "החומר החדש", "בכיון אחר", בלוז טאקו בר" ו"השמיעו קול".
מה שאני הכי אוהב במשינה זה את הגיוון המוזיקלי, החיפוש אחר צליל אחר ומרגש ותחושת החופש להמציא את עצמה כל פעם מחדש. בנוסף יש למשינה את יובל בנאי, קלף מנצח בדמות אחד הסולנים היותר כרזימטיים בארץ, עם יכולת עמידה נדירה על במה.